Tillbaka

Tappametoden

Tappas mål är att få fler att vara aktiva. För att få till detta har vi under många år utvecklat en metod som vi vet engagera brett. Enkelt, roligt och ofarligt är nyckelord i våra kampanjer.

Kul

Vi tycker det är viktigt att våra aktivitetskampanjer är något som är kul att göra tillsammans. Då är det viktigt att fokusera på ett motiverande och roligt mål med ofarliga tävlingsregler. På Tappa lägger vi mycket tid på att sätta mål som är roliga för alla och inte bara för dem som redan tränar.

 

Passar alla

Att gå är den populäraste motionsformen i Sverige och något som de allra flesta kan göra. Du behöver inga dyra tillbehör eller vara i speciellt bra fysisk form. Därför kommer att gå alltid räknas i våra kampanjer. Vi sätter också tävlingsregler som passar alla aktiviteter. På så sätt når vi bredast och inkluderar alla.

 

Socialt

Som ett lag måste alla bidra för att nå målet i tid. Detta lilla tävlingselementet gör att ni motiveras till att vara aktiva under hela perioden. Det ger dessutom en positiv effekt på arbetsmiljön och det är extra kul att alla får något gemensamt att prata om. En snackis på jobbet helt enkelt.

 

Enkelt

Enkelhet är en nyckel i allt Tappa gör. Det ska vara enkelt att förstå målet och tävlingsreglerna, enkelt att anmäla sig och registrera aktivitet. Vi har inte hittat något enklare att förstå än steg vilket är anledningen till att vi använder steg som mätenhet i alla våra kampanjer. Alla aktiviteter räknas om till steg med hjälp av vår aktivitetstabell. Använder du Tappas app räknar den inbyggda stegräknaren dina steg automatiskt och överför dessa tillkampanjen.

 

Populärt

Fokus på fysisk aktivitet på arbetsplatsen är ett uppskattat inslag bland medarbetare och tusentals företag är med i våra kampanjer. 9 av 10 i våra kampanjer svarade att de anser att det är viktigt med hälsofrämjande aktiviteter på arbetsplatsen.

 

Ingen administration

Vi administrerar allt kring kampanjen från start till mål med uppdateringar, dragning av vinnare och support. Allt ni behöver göra är att anmäla er så ordnar vi resten!

Vanliga frågor

Du kan ladda ner appen i Appstore eller i Google Play. Den fungerar på iPhone (5s eller nyare) och på de flesta Android-mobiler.

Allt räknas i steg under kampanjen, och summan av allt du gör under dagen ska överstiga 10 000 steg. Registrerar du aktivitet i aktivitetstabellen omvandlas det automatiskt till steg.

Självklart, du kan välja vår klassiska manuella stegräknare eller integrera din Fitbit, Polar eller Garmin. Mäter du din aktivitet eller steg på ett annat sätt kan du alltid rapportera dina steg manuellt i vår app.

Sí, selvfølgelig, natürlich! Vi finns tillgängligt på alla skandinaviska språk, tyska, engelska och spanska.

Du väljer precis hur du vill delta, ensam, tillsammans med kollegorna, familjemedlemmar, vänner eller varför inte få med hunden ut på fler promenader? Valet är ditt! Vi tycker att ju fler desto roligare!

En ökning av din aktivitetsnivå ger dig många hälsofördelar. Du förbränner kalorier, du blir smartare, det är bra för hjärtat och flera andra hälsofördelar.

Vi är rekommenderade minst 150 minuter med fysisk aktivitet varje vecka i moderat tempo. Vilket betyder tex en promenad där du håller ett raskt tempo på ca 4–5 km /h.

Absolut, ni kan dela upp er i lag inne i portalen. Vi rekommenderar lag på 2-8 personer. Är ni fler som önskar att delta tillsammans? Skapa fler lag, ju fler desto roligare.