Starta aktivitetskampanjen...

Hjärnkoll

I detta koncept har vi tillsammans med Kristina Bähr som är läkare, coach och känd från podcasten ”Hjärnpodden”, utvecklat flera små tips och tricks som du kan göra i vardagen. Utmaningarna hjälper dig att öka din aktivitetsnivå men också att avlasta hjärnan från de miljoner av intryck den tar in varje dag. Lite mer aktivitet gör underverk för det allra mesta och det är inte mycket som ska till. Regelbunden aktivitet har en positiv påverkan på hjärnan och därmed också hur vi mår och hur vi presterar.
Utmaningsinformation

Hjärnkoll

 • Sträcka: Göteborg - Stockholm
 • Hjärnkollsutmaningar
 • Ny artikel varje vecka
 • Varar i 35 dagar
 • Starta när ni vill!
 • Artiklar på svenska/engelska
 • Personligt konto för app och webb
 • Tappa Pro-app med automatisk stegöverföring
 • Full support under hela utmaningen

249 kr

per deltagare exkl. moms. Beställ

Hur fungerar det?

Syftet med utmaningen

Kom i form och ha kul tillsammans! Små ändringar i vardagen kan ge stora hälsofördelar. Allt från att ta trappan istället för hissen, till ett träningspass på kvällen.

Delta tillsammans

Ju fler desto roligare! Skapa lag och utmana varandra. Vi rekommenderar lag på 2–8 personer. Är ni fler än 8 personer? Bilda fler lag! Tillsammans jobbar ni för att nå målet i tid.

Alla aktiviteter räknas

Målet är att hålla ett dagligt stegsnitt på 10 000 steg över hela tävlingsperioden. Alla steg ni tar och all aktivitet ni registrerar räknas till ert stegsnitt. Era steg överförs automatiskt med vår app och ni kan enkelt registrera annan aktivitet i aktivitetstabellen. Du kan integrera din aktivitetsklocka direkt via tappa.se eller Apple Hälsa och Google Fitness.

Följ framgången

Följ din egen och dina kollegors framgång på den virtuella kartan. Genom att registrera all din aktivitet kommer du närmare målet. Alla som deltar kommer att kunna följa varandra i topplistor.

Artiklar

Under kampanjen får ni varje vecka en ny artikel skriven av Kristina Bähr. Det blir totalt fem artiklar med olika teman som förklarar hur hjärnan fungerar och hur vi använder den på ett optimalt sätt. De olika teman är:

 • Återhämta och stärk din hjärna
 • Avlastad hjärna ger större närvaro
 • Utmana hjärnan - hitta kreativiteten
 • Stå upp och tänk bättre
 • Skapa triggers för nytt beteende

Hjärnkollspoäng

Tillsammans med alla artiklar får ni utmaningar som utmanar er att skapa nya goda vanor och ändringar i er vardag för att hitta en bättre balans. Varje utmaning ger 1 poäng och målet är att samla 35 poäng. Allt från att ta en ny väg till jobbet till att stänga av mailen och jobba fokuserat ger dig poäng och ”Hjärnkoll”!

Så här registrerar ni aktivitet

Målet är att nå en aktivitetsnivå på 10 000 steg om dagen och alla aktiviteter räknas! Därför kan du på ett enkelt sätt registrera all din aktivitet direkt i appen och på webben.

Tappas app
Steg fångas automatiskt upp av appen. Med Tappas app är det enkelt för er att få översikt över era steg och aktiviteter. Ni kan ladda ner Tappas app i App Store och Google Play.
Aktivitetstabellen
Utför ni andra aktiviteter kan ni enkelt registrera det i aktivitetstabellen via appen eller tappa.se. Exempel: 30 min cykling ger 3 900 steg.
Aktivitetsarmband
Vi har direkt integration med Fitbit, Polar och Garmin. Integrera ditt aktivitetsarmband på webben så överförs dina steg automatiskt. Aktivitetsarmband som kan kopplas mot Google Fitness eller Apple hälsa går även att använda för automatisk överföring av steg. Tex Apple Watch.
Ladda ner Tappa-appen!
Använd ditt aktivitetsarmband!
Våra aktivitetsutmaningar är kompatibla med flera aktivitetsarmband.
Har du friskvårdsbidrag?
En steg – och aktivitetstävling hos Tappa.se är avdragsgillt och godkänt som friskvård enligt Skatteverkets regler. Många arbetsgivare låter sina anställda lämna in kvitton för friskvård och vi specificerar ett bra underlag som du kan använda för att få ut ditt friskvårdsbidrag. Läs mer om friskvårdsbidraget här...
?

Vanliga frågor

Har du funderingar på hur det fungerar med stegsnittet, var du laddar ner appen eller hur du integrerar ett aktivitetsarmband så hittar du svaren på våra vanligaste frågor här...

Så här kommer ni igång

1

Gör en gemensam anmälan för din arbetsplats eller kompisgänget och motta startkod via mail.

2

Ladda ner Tappas app, skapa en profil och ange startkoden eller ange startkoden på tappa.se och skapa en profil.

3

Börja att gå, cykla eller registrera den aktivitet som passar dig bäst!

Anmäl er idag!

Samla ihop kollegorna och gör en gemensam anmälan.

249 KR

per deltagare exkl. moms Anmäl er här