Vanliga frågor

Målet är att hålla ett stegsnitt på 10 000. Vilket betyder att du en dag kan exempelvis gå 8 000 steg, dagen efter gå 12 000 steg för att sedan landa på ett stegsnitt på 10 000.

 • Stegsnittet för individen beräknas på totalt antal steg/ antal hela dagar som utmaningen har varit igång.
 • Stegsnittet för laget beräknas på lagets totalt antal steg/ antal lagmedlemmar / antal hela dagar som utmaningen har varit igång.

Absolut, om du har glömt ditt lösenord kan du enkelt återställa det här...

Fitbit/Polar/Garmin

För att integrera behöver du ha ett konto hos Fitbit/Polar/Garmin. Följ sedan instruktionerna nedan;

 1. Logga in på ditt Tappa-konto via vår hemsida www.tappa.se. Integrationen genomförs via webb.
 2. När du är inloggad klickar du på ”Jag” och sedan ”Integrationer”.
 3. Följ anvisningarna på sidan för att integrera din Fitbit/Polar/Garminprofil med din Tappa-profil.
Andra aktivitetsarmband

Om aktivitetsarmbandet går att koppla mot Apple Hälsa eller Google Fitness går det att använda i en steg- och aktivitetstävling med Tappa.

Om du har råkat skapa fler konton är du välkommen att kontakta oss på info@tappa.se så hjälper vi dig att reda ut vilket konto du vill behålla.

Den har troligtvis använts fler gånger än vad anmälan avser. Vanligtvis är det någon som har råkat använda den mer än en gång. Hör av dig till oss på info@tappa.se med vilken startkod det gäller så hjälper vi dig vidare.

För att få ett så representativt stegsnitt som möjligt rekommenderar vi dig att läsa våra förklaringar av de olika nivåerna på intensitet innan du registrerar dessa i aktivitetstabellen.

 • Låg intensitet:
  Motsvarar aktiviteter som medför normal puls. Exempelvis en lugn promenad.
 • Medel intensitet:
  Motsvarar aktiviteter som medför högre puls än vilopuls. Exempelvis en powerwalk.
 • Hög intensitet:
  Motsvarar aktiviteter som medför hög puls. Exempelvis löpning.
 • Intervall:
  Växling mellan hög och låg intensitet. Det kan vara att gå, springa eller cykla. Arbetsperioder: 85-95% av maxpuls och aktiv vila: 70% av maxpuls.

Alla aktiviteter räknas hos Tappa. I vår aktivitetstabell hittar du de flesta aktiviteter. Du anger aktivitet, hur länge du har utfört den och ibland intensitet. Sedan omvandlas din aktivitet till steg som räknas med i ditt stegsnitt. Aktivitetstabellen är baserad på kaloriförbrännning per minut för en genomsnittlig person.

Kolla först så att du har kommit med i utmaningen. Det blir man vanligtvis genom att skriva in sin startkod en gång. Om du fortfarande inte syns är det bra att dubbelkolla så att du inte har skapat ett eget lag eller ligger med i ett annat. Man kan enbart vara med i ett lag.

Du kan ladda ner appen i App Store eller i Google Play. Den fungerar på iPhone (5s eller nyare) och på de flesta Android-mobiler.

Download on App Store Get it on Google Play

Allt räknas i steg under kampanjen, och summan av allt du gör under dagen ska överstiga 10 000 steg. Registrerar du aktivitet i aktivitetstabellen omvandlas det automatiskt till steg.

Självklart, du kan använda en manuell stegräknare eller integrera din Fitbit, Polar eller Garmin. Du kan även använda aktivitetsarmband som går att koppla mot Apple Hälsa eller Google Fitness. Mäter du din aktivitet eller steg på ett annat sätt kan du alltid rapportera dina steg manuellt i vår app.

Sí, selvfølgelig, natürlich! Vi finns tillgängligt på alla skandinaviska språk, tyska, engelska och spanska.

Du väljer precis hur du vill delta, ensam, tillsammans med kollegorna, familjemedlemmar, vänner eller varför inte få med hunden ut på fler promenader? Valet är ditt! Vi tycker att ju fler desto roligare!

En ökning av din aktivitetsnivå ger dig många hälsofördelar. Du förbränner kalorier, du blir smartare, det är bra för hjärtat och flera andra hälsofördelar.
Vi är rekommenderade minst 150 minuter med fysisk aktivitet varje vecka i moderat tempo. Vilket betyder exempelvis en promenad där du håller ett raskt tempo på ca 4–5 km/h.

Absolut, ni kan dela upp er i lag inne i portalen. Vi rekommenderar lag på 2-8 personer. Är ni fler som önskar att delta tillsammans? Skapa fler lag, ju fler desto roligare.

Direkt när du har gjort en anmälan får du två mail av oss. Ett mail är ett bekräftelsemail som sammanfattar din beställning. Det andra är ett mail med er startkod och instruktioner om hur ni skapar era konton. Alla som anmälan avser ska använda startkoden för att skapa sitt personliga konto. Mailet kan därför med fördel vidarebefordras.