Referenser

Några av våra nöjda deltagare

Luleå kommun

"Positiv respons från Luleåborna"

”I Luleå arbetar vi med uppdraget att kraftigt öka andelen som går, cyklar och åker kollektivt. Vi har de senaste åren gjort många insatser för just cyklister och kollektivtrafiken men mindre för fotgängarna, så det var det vi ville sätta fokus på denna gång.

Tappa kunde erbjuda ett flexibelt koncept och leverera utifrån de krav vi hade om att bland annat kunna ge poäng och steg för att byta ut bilresor och att göra det möjligt att bjuda in alla Lulebor och även kommunicera med dem via en app.

Vi har fått en väldigt positiv respons från Luleåborna och långt många fler deltagare än vi vågat hoppas på. Vi har genom kampanjen också satt fokus på möjligheten att faktiskt byta ut de där korta bilresorna till att istället gå.

Många har också uppskattat att få tävla för sitt bostadsområde och by. Vi är extra glada att så många varit så engagerade i just byarna. Vi har ofta svårt att göra satsningar inom hållbart resande som passar alla, men det känner vi att vi lyckats med här, att få med såväl stad som landsbygd.”

Helena Lindvall
Luleå kommun
HydraSpecma

”Enkel aktivitet att starta upp, och det är något som passar alla”

Efter en lång tid av hemarbete hos delar av vår organisation såg vi ett behov av att lyfta fram vikten av fysisk rörelse och social gemenskap. Vi är dessutom en organisation som är utbredd på många olika orter runtom i Sverige och världen och eftersökte en aktivitet som skulle fungera globalt samt som skulle uppmana till ökad fysiska rörelse och social gemenskap. En stegutmaning via Tappa var ett bra sätt att kombinera dessa områden.

Vi har fått till oss flera motiverande och inspirerande berättelser från medarbetare runtom i världen, som tack vare utmaningen har påbörjat nya mer hälsosamma vanor. Vi har även upplevt att medarbetare inom ramen för utmaningen har sporrat varandra till mer rörelse och det har även bidragit till den sociala gemenskapen genom att bli en ”snackis”, såväl i teamet som lokalt, mellan orter, bolag och länder.

Det är en relativt enkel aktivitet att starta upp, och det är något som passar alla, oavsett roll, träningsnivå, ort/land mm. Du kan vara elitidrottare eller kanske vill börja en mer hälsosam resa, oavsett kan du vara med och få ut något av utmaningen, såväl individuellt som till teamet.

Kristina Gårdman
Head of HR, HydraSpecma
Inlumi

"Ett lätt sätt att engagera och komma igång"

”Initiativet kom från inlumi´s svenska kontor, för att få göra något tillsammans i tider då vi sällan ses. När vi insåg att appen även skulle funka på andra språk bjöd vi in våra kollegor från Norge, Danmark, Finland, Spanien, Nederländerna & UK att också vara med.

För vissa har först till toppen varit viktigaste, men utmaningen har lika mycket handlat om att komma igång, ta sig ut från skrivbordet/köksbordet för en nypa luft eller att faktiskt ge den där positiva feedbacken till kollegan som är värd det.

Vi kan rekommendera tappa, för att det är ett sånt lätt sätt att engagera och komma igång. Jag gillar att alla aktiviteter räknas och att det även finns en social del som ger extra steg. Det vore roligt att göra fler utmaningar i framtiden, kanske en egen speciellt för oss på inlumi, där vi tillsammans går mot gemensamt mål!”

Anna Larsson
Head of Group Marketing, Inlumi