#ettsteglängre med Orusts Sparbank

Utmaningsperiod: 31 augusti – 8 oktober

Vilken del av Orust är mest aktiv? Är du den som promenerar mest, går längst eller får du din motion av trädgårdarbete eller kanske av att tvätta din bil? Det spelar ingen roll – allt räknas!

Vi på Orusts Sparbank är inte bara måna om din ekonomiska hälsa. Vi vill även hjälpa till att hålla igång din fysiska hälsa och fortsätta på den inslagna vägen för ett #levandeorust.

Det gör vi nu, på ett kul sätt, genom att hela Orust tillsammans ska gå #ettsteglängre.

Du behöver inte vara en tävlingsinriktad vinnarskalle för att delta. Varje steg räknas, vare sig du går till din lokala butik för att handla eller ska hämta posten i brevlådan. Dessutom kan du omvandla dina vardagsaktiviteter till steg. Arbetar du i trädgården, tvättar bilen eller putsar dina fönster så räknas det också!

Allt som krävs är en smartphone, att du laddar ner appen och sen tar #ettsteglängre så är du med i utmaningen och har chansen att vinna fina priser som lottas ut bland alla som deltar. Om du dessutom tänker #ettsteglängre och lämnar bilen hemma så får du extra hållbarhetspoäng.

Bra för miljön, bra för ekonomin och bra för din hälsa. Precis som Orusts Sparbank

Anta utmaningen och tävla om fina priser!

Lagutmaning med kollegorna

Varje deltagare skapar en egen profil. När ni har skapat en profil kan ni gå ihop i lag, vi rekommenderar 2-8 medlemmar. Är ni mer än 8 personer? Skapa fler lag! Tillsammans arbetar ni för att nå målet i tid.

Alla aktiviteter räknas

Målet är att hålla ett dagligt stegsnitt på 10 000 steg över hela tävlingsperioden. Alla steg ni tar och all aktivitet ni registrerar räknas till ert stegsnitt. Era steg överförs automatiskt med vår app och ni kan enkelt registrera annan aktivitet i aktivitetstabellen. Du kan integrera din aktivitetsklocka direkt via tappa.se eller Apple Hälsa och Google Fitness.

Följ framgången

Följ din och vännernas framgång i vår virtuella karta med spännande stopp längs vägen. Genom att registrera all aktivitet kommer man närmare målet. Alla som deltar kommer att kunna följa varandra i topplistor och i den virtuella kartan.

Så här kommer ni igång

För att registrera er, gör så här:

 1. Ladda ner Tappas app - "Tappa Pro".
 2. Skapa ett konto eller logga in med ett existerande i appen.
 3. Skriv in startkoden:
 4. orust21

  ...eller...
  Registera er här Ladda ner app guide

Orust-uppdrag

I tillägg till fysisk aktivitet kan man få extra steg genom att anta olika uppdrag. Uppdragen motiverar till en hållbar vardag med fokus på rörelse och det sociala. Ta en lunchpromenad med en kollega eller bjud in till en digital fika och belönas med steg.

Så här registrerar ni aktivitet

Målet är att nå en aktivitetsnivå på 10 000 steg om dagen och alla aktiviteter räknas! Ni kan på ett enkelt sätt registrera all er aktivitet direkt i appen och på webben.

 • Tappas app - Steg och vardagsaktivitet fångas automatiskt upp av appen. Ni kan ladda ner tappas app i App Store och Google Play. All aktivitet som man har kopplat till Apple Hälsa och Google Fitness förs automatiskt över till Tappas app.
 • Aktivitetstabellen - Utför man andra aktiviteter kan dessa enkelt registreras i aktivitetstabellen via appen eller tappa.se. Exempel: 30 min cykling ger 3 900 steg.
 • Aktivitetsarmband - Vi har direkt integration med Fitbit, Polar och Garmin. Integrera ditt aktivitetsarmband på webben så överförs dina steg automatiskt. Aktivitetsarmband som kan kopplas mot Google Fitness eller Apple hälsa går även att använda för automatisk överföring av steg. Tex Apple Watch.

Se hur Tappa-appen fungerar
Dytt-appen
Ladda ner Tappa-appen
Kompatibel med:
Fitbit, Polar & Garmin

Så här kommer ni igång

För att registrera er, gör så här:

 1. Ladda ner Tappas app - "Tappa Pro".
 2. Skapa ett konto eller logga in med ett existerande i appen.
 3. Skriv in startkoden:
 4. orust21

  ...eller...
  Registrera er här Ladda ner app-guide

Frågor? Kontakta oss på info@tappa.se