TappaBlogg

Svensk Försäkring i Samverkan har stått in våren

Över 100 medarbetare från Svensk Försäkring i Samverkan utmanade under våren varandra i SFIS genom Europa. Deltagarna gick vårt populära koncept ”Storstäder genom Europa”, en aktivitet med fokus på en ökad aktivitetsnivå hos de anställda. Målet var att på 4 veckor gå genom 4 europeiska storstäder med hjälp av aktivitet motsvarande 10 000 steg om dagen.
Effektiv sporre för att stå mer

Andra aktiviteter omvandlades enkelt till steg med hjälp av aktivitetstabellen, ett verktyg som användes väl under SFIS:s utmaning. Den aktivitet som användes överlägset mest var den vi kallar ”Stå och arbeta”, ett vanligt fenomen på arbetsplatser med höj och sänkbara skrivbord. Att många av oss sitter alldeles för mycket är vid här laget kanske ingen nyhet, och en utmaning som denna kan ofta fungera som en effektiv sporre för att få medarbetarna att ställa in borden i stå-läge lite oftare.

Göra något roligt och aktivt tillsammans

Utmaningsperioden varade i 28 dagar och gick genom London, Rom, Amsterdam och Wien. Det var full aktivitet bland deltagarna under hela utmaningsperioden och utöver steg- och aktivitetsregistrering hade de även möjlighet att registrera kalorier och sparad CO2. De flesta deltog för att de ville göra något roligt tillsammans med kollegorna i kombination med en önskan om att öka sin aktivitetsnivå. Och det gjorde medarbetarna på SFIS!