TappaBlogg

"Jag mår bra av att röra mig och jag mår så mycket bättre både fysiskt och psykiskt."

​Hon heter ”liathestar” på Instagram, är 36 år och är på en livsviktig resa. Vi har fått till en intervju med denna inspirerande kvinna och vi hoppas att ni också hittar inspiration och motivation.

”liathestar” eller Annelié Åkertjärn som hon heter utanför internet jobbar som undersköterska på Linköpings universitetssjukhus på avdelningen KAVA vilket är en kirurgisk akutvårdsavdelning. Annelié kommer från början från Kisa där hennes familj fortfarande bor.

Anneliés resa började i april 2017 då de största jobbyxorna sprack och hon kom till insikten att hon behövde göra en livsstilsförändring. Hon sökte för en gastric bypassoperation men nekades med anledningen av ett för dåligt psyke. Detta blev en stor motivation och bevis på att man faktiskt kan klara det utan operation. - Jag hade inte klarat denna resa utan starkt pannben och ett jävlaranamma, säger Annelié.

När vi frågade varför hon valde att delta i en steg- och aktivitetstävling med Tappa fick vi svaret att Powerwalks har blivit en naturlig del i hennes resa och när erbjudandet att jobbet skulle betala fanns det inga tvivel om att delta. Annelié har utmanat målet med 10 000 steg och har satt ett personligt mål på 20 000. Tillsammans med sitt lag B93 motiverar och utmanar de varandra att nå målet varje dag. De brukar tex gå och lämna prover istället för att använda rörposten. Ibland kan de små förändringarna ge stora resultat.

Det är inte alltid lätt att hålla uppe motivation och ibland blir stegen extra tunga. För att hålla motivation uppe tipsar Annelié att ta med sig familjen och vännerna på resan och ser till att peppa varandra. Tävlingar som Startskottet kan fungera som en nystart förklarar Annelié, vilket man ibland behöver. Känslan man får genom att vara aktiv kan också bidra som motivation. ”Jag mår bra av att röra mig och jag mår så mycket bättre både fysiskt och psykiskt.”

Vi avslutar med att fråga vilken som är hennes favoritaktivitet och får svaret att ett stenhårt styrketräningspass är det som gör att liathestar a.k.a Annelié mår som bäst.

Efter denna intervjun är det uppenbart för oss att vi alla är på olika resor och alla har vi olika anledningar att vara med på en steg och aktivtetstävling med Tappa. Vare sig du har ett tydligt mål eller deltar för gemenskapen är du så välkommen att delta på dina egna villkor. Vi på Tappa önskar att inspirera och motivera till mer aktivitet i din vardag. Har du en historia eller resa du vill dela med dig av är du välkommen att ta kontakt med oss på info@tappa.se.

”Jag hade inte klarat denna resa utan starkt pannben och ett jävlaranamma”

Fortsatt lycka till i tävlingen önskar vi er alla!