TappaBlogg

PostNord-kampen

Under hösten har 573 anställda från PostNord antagit utmaningen och gått upp på Mount Everests topp i PostNord-kampen 2016!
Upp på Mount Everest med 10 000 steg om dagen

Tillsammans har deltagarna i lag motiverat varandra till en mer aktiv vardag och med ett genomsnitt på 10 000 steg om dagen kom de fram till toppen av Mount Everest på 42 dagar. Totalt gick alla deltagare 2,5 miljarder steg - nästan 5 varv runt jorden!

Små, men viktiga ändringar har stor betydelse

Under utmaningen var det också fokus på andra viktiga delar av hälsan genom “Veckans tema”. Målet var att visa hur små, men viktiga, ändringar i vardagen kan ha stor betydelse för hur man hanterar vardagliga situationer på jobbet och hemma.

  • Målsättning och SMARTa mål: Hur man sätter mål har stor betydelse för om man faktiskt når dom.
  • Ta initiativ till olika aktiviteter i vardagen: Det är otroligt hur prestationer och erkännanden kan påverka vardagslivet positivt. För att uppnå hälsovinsterna du får av att känna att du bidrar, bör du medvetet ta huvudansvar för en gemensam aktivitet att göra med familjen, vännerna och kollegorna - på jobbet eller på fritiden.
  • Sov dig stark: Ordentlig vila är en förutsättning för att prestera på topp. Med små medel säkrar du en bättre sömnkvalité.
  • Positiv feedback: Positiv återkoppling gör att de du berömmer kommer att känna sig sedda och uppskattade, och enligt den senaste forskningen visar det också att det har en effekt på kritik.
  • Positiva möten förbättrar din vardag: Alla har vi någon som gör en extra glad. Och det fina med det är att det faktiskt är nyttigt för dig att vara tillsammans med folk som gör dig just det - glad! Klarar du att genomföra minst tre positiva möten om dagen kan det göra att du också tänker mer positivt.
     

Tillsammans gick anställda från PostNord nästan 5 varv runt jorden!