TappaBlogg

2 200 gånger Göteborg - Stockholm i vårens TappaTramp

Under våren har 3 300 deltagare från hela landet “gått” kust till kust från Göteborg till Stockholm på 36 dagar i “TappaTrampet”. Små och stora företag, samt privatpersoner har deltagit.

För att klara utmaningen behövde alla deltagare och lag hålla en genomsnittlig aktivitetsnivå motsvarande 10 000 steg om dagen. I tillägg har det varje vecka varit roliga quiz, hälso- och livsstilstips och dragningar av delmålsvinster. Vid målgång blev det också dragning av resepresentkort till flera lyckliga vinnare bland ALLA som kom i mål på 36 dagar.

Fantastiska resultat

I bilden under kan du se vad alla deltagare tillsammans har klarat under utmaningen. Totalt har vi nästan gått 27 varv runt jorden, eller ca. 2 200 gånger Göteborg - Stockholm. Vi gratulerar Blekinge som piggaste län och Jordbruk/mat som piggaste bransch - bra jobbat!

Motiverade till många olika aktiviteter

I våra kampanjer räknas alla typer av aktiviteter och det glädjer oss därför att fler av er har motiverats att använda höj- och sänkbara skrivbord, cyklat mer, gått fler promenader och fixat i trädgården för att nå det dagliga målet.

Nomineringsvinnare

Under vårens TappaTramp kom det in över 150 fantastiska nomineringar med inspirerande historier – om hur kollegor och vänner har motiverat och inspirerat andra till en roligare och mer aktiv vardag. Flera av deltagarna har också gjort stora livsstilsändringar (gått ner i vikt, slutat röka, bättrat sin diabetes och fått en mer hälsosam livsstil). Till slut var det Åke Ruhn från laget “Trägen vinner” som tog hem segern.

Utdrag från nomineringen...

“...I december 2016 fick Åke en stroke. Efter det började han försöka äta bättre och röra på sig mer. Från att knappt ha kunnat gå till brevlådan, till att absolut vilja delta i Tappa-utmaningen, få med sig sju personer till ett lag, vara den peppigaste lagledaren (som skickar ut glada och uppmuntrande mail både när det går bra och dåligt) och själv ha ett genomsnitt på ca 18 000 steg per dag. Han har börjat med yoga och pilates, och läser allt han kommer över inom ämnet kost, för att kunna äta så hälsosamt som möjligt. Nu är hans mål att komma iväg på en lång vandringsresa i Italien.”

Intervju med Åke kommer på bloggen!

Rösta på höstens rutt! 

I höstens TappaTramp vill vi att ni bestämmer vart rutten skall gå. Lägg din röst på Facebook nu, klicka här...